Hårvårdsmeny

Här följer en kort beskrivning om de flesta behandlingarna. Längre ner på sidan kan du läsa mer utförligt om en del av behandlingarna markerade med*

Oljor

Energibehandling*

Energibalanserande klippning inkl. indisk huvudmassage. Ca 1,5 tim eller mer

Klippning

”Vanlig” Frisyr-/Modeklippning på dam, herr och barn.

Huvudmassage

Indisk huvudmassage*

kan utföras på torrt hår eller med välgörande oljor/kurer

Hel massage (champissage)

Rygg, axlar, armar, nacke, huvud, öron och ansikte (s.k. Champissage)

Tillredning av växtfärger

Färgning/Toning/Slingor med växtfärger*

Läs mer längre ner på sidan

Naturliga hårkurer*

Lera, honung, olja, vitkål, örter, alger, ägg, yoghurt…
Kombineras efter behov.
Örtsköljning och vissa kurer måste bokas i förväg p.g.a. beredning.

Örtsköljning

Örtinfusion masseras in i håret. Uppljusande, mörkande, stimulerande…
Örtsköljning och vissa kurer måste bokas i förväg p.g.a. beredning.

Hållbar frisyrföning eller läggning inkl. schamponering

Färgning av fransar och bryn

Presentkort

hör av dig till mig om du vill köpa ett presentkort. Valfritt belopp eller behandling. Populärast är nog att ge bort en skön huvudmassage till någon man tycker om. Jag skickar gärna presentkort med post till dig tillsammans med ett inbetalningskort, så slipper du köra och hämta det.

 

Här kan du läsa lite mer om vissa behandlingar:

Indisk huvudmassage

Utförs enligt en speciell massagemetod som härstammar från indiska traditionen Champissage. Den utförs i sittande ställning och kan göras både på torrt och vått hår samt med olja. Vid speciella hår- eller hårbottensproblem kan den även göras med en speciellt sammansatt blandning anpassad för just dig.

Massagen stärker håret och stimulerar hårväxten då den ökar blodcirkulationen och näringstillförseln till hårsäckarna. Den är bra för alla typer av lindrigare problem med hår- och hårbotten. Att den dessutom både är avslappnande och energigivande är ju bara en fördel.

Har visat sig ha välgörande effekter vid stress, sömnsvårigheter, klåda och andra hårbottensproblem, spända och ömma muskler m.m.

Huvudmassagen tar ca 30 minuter. Det finns även en mer omfattande variant där man masserar rygg, axlar, armar, nacke, öron och ansikte – och naturligtvis hårbotten. Även denna utförs i sittande ställning och med kläderna på.

Som ett komplement till massagen som utförs hos mig rekommenderar jag att du ger din hårbotten en daglig omtanke där hemma. Varför inte starta dagen med någon minuts massage. Ett skönt sätt att vakna på. Borsta ditt hår inifrån hårbotten, i olika riktningar – gärna ute eller vid öppet fönster. Obs: använd en naturborste, t.ex. av vildsvinsborst. Plast och andra konstgjorda material gör mer skada än nytta.

Naturliga hårkurer

Ditt hår och din hårbotten är en direkt spegling av hur du mår. Huden är mycket känslig, här visar sig stress, gifter och annat som vi utsätter oss själva för.

Som en hjälp för att återställa den naturliga balansen kan vi förutom hårbottensmassagen göra en naturlig hårkur.

Jag använder rena naturprodukter med olika egenskaper; utrensande, stärkande, läkande, mineralrika, lugnande etc. Utifrån ditt speciella behov komponerar jag en personlig kur som varierar efter hårets dagsform. Olika ingredienser som kan förekomma är örter, oljor, vulkanlera, honung, yoghurt, alger och vitkål.

Kuren masseras in i håret som sedan sveps om med varma handdukar. Du får sedan en avkopplande stund med en kopp te och en god kaka.

Färgförändring med växtfärger

Jag använder mig av olika ekologiska, finpulvriserade växter, mestadels från Indien. Det kan t.ex. vara Indigo, Katam, Henna, Amla och Cassia som efter behov blandas med örtavkok, oljor, ibland salt, ibland surt – sen får de ”dra” olika lång tid beroende på ingredienser.
Det finns mycket i naturen som ger sagolika färger. Tänk på alla vackra garner som färgats genom tiderna…

Det är dock omöjligt att förutse hur resultatet kommer att bli vid en växtfärgning. Spännande! Det kan bero på många olika faktorer, t.ex. vad du använt för kemiska preparat, vad ditt eget vatten innehåller, medicin du äter m.m.

De kemiska färgerna kan man mer exakt förutspå. De verkar genom att tränga in i hårstrået, ta bort det naturliga pigmentet och ersätta det med syntetiskt pigment. Växtfärgerna har inte förmågan att tränga in i håret utan lägger sig utanpå. Du får därigenom ett naturligare, livfullare resultat eftersom dessa färger baserar sig på vad du har för underlag. Det kan ju på ett huvud finnas nästan lika många färger som det finns hårstrån.

Jag brukar jämföra de kemiska färgerna med att måla med en täckfärg, och växtfärgerna med att måla med en lasyr eller akvarell.

Växtfärgen lämpar sig inte så bra på grått/vitt hår då den inte har något underlag att bygga på. Det är härifrån många av historierna om gröna eller blåa hår har kommit.

Utan kemikalier får man vid färgning leva lite enligt ”långsamhetens lov”. Det tar lite längre tid att tillreda färgen, du bör sitta 1-2 timmar med färgen i håret. Det tar längre tid att skölja ur. Det tar dessutom ett par dagar innan färgningen är ”klar”. Under de första dagarna kan vissa oönskade nyanser uppstå. Detta kan t.ex. bero på olika ämnen i ditt hår eller din kropp. Efter ett par dagar har detta för det mesta balanserats och du ser det slutliga resultatet. På vissa hår kan det behövas upprepade färgningar för att uppnå tillräcklig mättnad. Långsamhetens lov var det ju! Men vem har bråttom?

Jag håller just nu även på att prova mig fram till bra, snälla och miljövänliga alternativ som går bra på grått hår.

Energibalanserande klippning

Det är, och har alltid varit, viktigast för mig att en klippning ”känns” bra. Jag har alltid velat ta god tid på mig för varje kund. Kontrollera från alla håll så att allt stämmer. Vi har som frisörer ett oerhört ansvar när vi sätter saxen i ett hår. Det sitter så mycket styrka och känslor i hur en klippning känns att vi kan göra stor skada om vi inte behandlar håret på ett vördnadsfullt sätt.

När jag för första gången förstod vad de menade med energiklippning så kände jag: det är ju så jag alltid har känt.

Man klipper efter en speciell teknik för att skapa en naturlig och balanserad frisyr. Ett s.k. energiflöde. Ibland får man göra vissa kompromisser om det finns särskilda önskemål eller om det saknas längder i håret.

En balanserad klippning upplevs av många väldigt starkt medan andra inte påverkas nämnvärt. Är man känslig för just detta får man en känsla av lätthet, en balans – allting stämmer… liksom. En oförklarlig känsla. Likaväl som man känner det påtagligt när det någon gång blir fel.

Efter en energiklippning får håret möjlighet att röra sig mer naturligt, det är även vanligt att kunden får ett visst självfall i håret. Det finns inga s.k. spetsiga hörn i denna klippteknik, man tunnar inte ur håret och skär aldrig sönder det med kniv.