Nytt år – Nya drömmar

Vad ska vi tänka på inför det nya året (som visst pågått en hel månad redan utan att jag hunnit med att märka det) ?

Jag hoppas att det blir lite lugnare – men ändå inte tråkigt.
Att jag får mer gjort – utan att gå i väggen.
Att hela familjen får vara friska – heja korngräs och ingefära!
Jag hoppas att jag kommer att utnyttja mitt gymkort –  i lagom dos.
Att jag hinner läsa massor av bra böcker – för jag lär ju inte skriva en egen detta året heller….

Men vad tycker andra att man ska tänka på?

Skatteverket:
Att betala in pensionspremier, kvitta aktievinster mot aktieförluster och betala rot- eller rutarbete.

Sveriges radio, studio ett:
(Ställer en fråga istället för att tipsa) Nytt år, dags att tänka om? Borde vi ägna oss mer åt ”konstruktiva” och positiva nyheter i SR?

Uppsala Nya Tidning:
Dags att tänka nytt och framåt och våga bryta nyårstraditionen med hummer och oxfilé. Numera är det lyx att tänka i säsong och välja så naturligt som möjligt. Fira nyår med grönkål, vilt och pumpa. Avsluta med en spännande smaker av lakrits och citron.

Företagshälsan i Jönköping:
 Ät mycket frukt och grönt, gärna 500 gram om dagen. Det motsvarar till exempel tre frukter och två rejäla nävar grönsaker.  Välj i första hand fullkorn när du äter bröd, flingor, gryn, pasta och ris.  Välj gärna nyckelhålsmärkta livsmedel.  Ät fisk ofta, gärna två-tre gånger i veckan.  Använd gärna flytande margarin eller olja i matlagningen.  Minska på socker, salt och mättat fett.

Svenskt näringsliv:
Under 2015 kommer löneväxling bli populärt. Nästa år sänks avdragen för privat pensionssparande samtidigt som jobbskatteavdraget antagligen kommer att trappas ner. Det gör att det kommer att löna sig för fler anställda att löneväxla mot extra pensionsavsättningar.

Okänd bloggare på Devote:
Det här ska jag försöka bära med mig in i nästa år: Lev för dig själv. Försök skapa din egen lycka. Ta ansvar för dig själv och bry dig inte för mycket om vad andra tycker och tänker. Följ dina drömmar. Skapa din egen framtid. Inget är omöjligt.


Lämna ett svar