Mäkta imponerande!

Jag och Ove kom just hem från en plats som är i princip obeskrivbar. Att det byggdes och odlades borta i Bondrum visste vi. Att det skulle vara ovanliga byggnader i vackra naturmaterial kunde vi också gissa. Likväl som att där arbetas hårt från morgon till kväll.
Men vi är mållösa.
Karin och Roland med sina duktiga medhjälpare har skapat något utöver det vanliga.
Vi har blivit guidade runt deras sju hektar stora projekt som kallas Ecotopia Österlen.
Tack för rundturen! Ska bli kul att få fortsätta följa det ni gör.

Här lite från deras hemsida:
ecotopia österlen

Ecotopia är en inspirationskälla för dig som är intresserad av att bygga och leva mer ekologiskt, energieffektivt, självhushållande samt kretslopps- och miljöanpassat. Uppbyggnaden av Ecotopia med sina sju hektar påbörjades 2006 och har genomgående skett utifrån ett helhetsperspektiv med permakulturpriciperna som vägledning. Ecotopia Österlen presenterar hållbara lösningar som olika kombinationer av ekologiska byggmaterial med tillhörande konstruktioner, energiberäkningar, kretsloppsavlopp, vedeldad bakugn, kombinerat värmesystem, solcellsanläggning, linolje- och äggtemperamålning etc. På Ecotopia sammanlänkas gammal och ny kunskap.


Lämna ett svar